Digitale ontwikkelingen in de corporatiesector

Informatiemanagement wordt ook voor woningcorporaties steeds belangrijker. Algoritmes, robots, Smart technologie: digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe gaan ze de corporatiesector beïnvloeden?

Digitalisering zet door, ICT-systemen bepalen de koers. Maar welke keuzes maak je? En hoe zorg je voor draagvlak? Met de juiste software.

Informatiemanagement

Veel woningcorporaties zijn in de afgelopen drie jaar overgestapt naar een nieuw informatiemanagementsysteem. Eén die beter aansluit op de behoeften van deze tijd. De keuze voor een nieuw systeem wordt meestal gemaakt omdat corporaties efficiënter willen werken, omdat ze huurders beter van dienst willen zijn of omdat het oude systeem toe is aan vervanging. Maar welke software kies je?

Jouw systeem, mijn systeem

De keuze voor informatiemanagement is reuze. Enerzijds omdat er veel te kiezen is, maar anderzijds ook omdat veel medewerkers betrokken zijn bij informatiemanagement, die waarschijnlijk allemaal zo hun eigen voorkeur hebben. Van alle klantgegevens in een makkelijk overzicht tot mogelijke koppelingen op ICT-gebied.

Speerpunten

Om de juiste keuze te kunnen maken, zul je systemen moeten analyseren en testen. Waar let je dan op? We hebben de speerpunten voor je verzameld.

 • Huurders
  Een huurdersportaal is steeds belangrijker. Huurders worden er zelfredzaam van, iets dat in het digitale tijdperk waarin we leven eerder regel is dan norm. Mensen willen niet meer eindeloos lang aan de telefoon hangen om een kleine wijziging door te geven, ze kunnen het zelf wel!
 • Medewerkers
  Medewerkers binnen de corporatie moeten ook optimaal worden ondersteund, zodat ze hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. 
 • Leveranciers
  Digitale end-to-end processen en geïntegreerde oplossingen stimuleren goede samenwerkingen tussen medewerkers, huurders en leveranciers.
 • Management
  Rapportage is een speerpunt binnen elke woningbouwcorporatie. Met de juiste software vraag je met één muisklik gegevens op om te rapporteren

Conclusie

De keuze voor de juiste woningcorporatie software hangt af van de persoonlijke behoeften en doelen binnen de organisatie. Door voor jezelf speerpunten te noteren – en te spieken op die van ons – kom je tot het beste systeem voor jouw bedrijf.