Vergaderruimte inrichten doe je zo!

Vergaderen is niet iedereen zijn favoriete bezigheid. Helemaal op de maandagochtend kan het een hele opgave zijn om gefocust te zijn. Toch is een meeting zo nu en dan noodzakelijk, maar dan moeten de deelnemers wel betrokken zijn. De juiste kantoorinrichting in een vergaderruimte stimuleert wakkere gezichten en actieve deelnemers.

De kwaliteit van een vergadering valt of staat met de betrokkenheid van de deelnemers. Maar wat zijn dan de juiste specs?

Vergadertafel

Een vergadertafel is natuurlijk prio nummer één. Een ruime tafel waaraan iedereen kan zitten en waarbij iedereen elkaar tijdens het vergaderen ook kan aankijken is belangrijk. Wie zich gezien voelt, ervaart betrokkenheid en raakt zo ook zelf betrokken. En deze productiviteit werkt ook door in de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden.

Vergaderstoelen

Ook de ondersteuning van je stoel is belangrijk. Een actieve houding, zorgt voor een actief hoofd! Een goed gevormde leuning en armsteunen maakt een gevarieerde zithouding mogelijk.Daarnaast is het belangrijk om erop te letten dat je benen gemakkelijk bij de grond kunnen komen in een hoek van 90 graden. Dus rug recht en vergaderen maar!

Een board of scherm

Dingen visueel maken verduidelijkt vaak een hele hoop. Het is niet voor niets dat kinderboeken zoveel plaatjes hebben, het prikkelt de fantasie en illustreert wat wordt bedoeld. In vergaderingen werkt dit niet anders. Eigenlijk zijn we niet meer dan een stelletje grote kinderen bij elkaar! Verduidelijk plannen en afspraken met beeldmateriaal en houdt iedereen bij de les.

Een printer

Huh, een printer in de vergaderzaal? Ja, om spijkers met koppen te slaan en afspraken en gezamenlijke plannen meteen zwart op wit te hebben is een zakelijke printer in de vergaderruimte echt een must. Dit voorkomt ook chaos door collega’s die nog even terug moeten rennen naar hun kantoor om papierwerk op te halen. Ons advies: kies voor een zakelijke printer met de mogelijkheid om draadloos te printen, zodat iedereen aan tafel ermee kan connecten.