Zo bewaak je de gezondheid van alle medewerkers binnen je bedrijf

Zo bewaak je de gezondheid van alle medewerkers binnen je bedrijf

In een tijd waarin bedrijven weer op vol vermogen mogen draaien is het een veel voorkomend probleem. Personeel raakt oververmoeid en haakt af. Ziekteverzuim is een logisch gevolg. Met een bedrijfsarts in Utrecht houd jij je personeel op de been, ook in een tijd waarin je meer van ze vraagt. Het laatste waarop jij namelijk zit te wachten is personeel wat met een burn-out thuis komt te zitten op een moment waarop jij met je onderneming topprestatie moet kunnen leveren. Het is dan ook goed om te weten dat een bedrijfsarts jouw personeel zowel mentaal als fysiek gezond kan houden.

Problemen vroeg detecteren
Problemen bij je personeel zullen al snel zichtbaar worden wanneer het gaat om een burn-out. Het personeel komt met een slecht humeur op de zaak en de hele sfeer raakt daardoor verziekt. Uiteindelijk zal het personeel één voor één met vage klachten thuis komen te zitten. Een burn-out manifesteert zich vaak in de vorm van vermoeidheid waar bepaalde fysieke klachten uit voortkomen. Vermoeidheid bij jouw personeelsbestand en een verziekte onderlinge sfeer zijn dan ook de eerste tekenen dat je een bedrijfsarts moet gaan inschakelen.

Het belang van een goede re-integratie
Er zijn natuurlijk een hoop situaties denkbaar waarbij  je te laat ingrijpt waardoor het probleem al compleet is. Je personeel komt thuis te zitten met een burn-out en je productieproces loopt vertraging op. In dat geval is het zaak dat zo snel mogelijk de juiste hulptroepen aantreden. De bedrijfsarts zal in samenspraak met het betreffende personeelslid en met jou tot een re-integratieplan moeten komen. Daarbij worden ook vaklieden zoals een bedrijfspsycholoog ingezet om tot een goede re-integratie in het bedrijfsproces te komen. Met een re-integratieproces wat goed structureel wordt ingezet help je niet alleen dat ene personeelslid wat thuis is komen te zitten: je helpt ook je verdere personeel waardoor de bedrijfsresultaten zullen verbeteren.