Kwaliteit garanderen als professionele onderneming

Kwaliteit garanderen als professionele onderneming
Met een kwaliteitsmanagementsysteem heb je als ondernemer behoorlijk wat zekerheid. Klanten die bij jou wat kopen willen uiteraard de garantie krijgen dat ze een product kopen wat nu, maar ook over een bepaalde periode nog, voldoet aan de verwachtingen. Om een dergelijk product te leveren kan je het beste werken met ISO normeringen. We zullen kort de oorsprong van ISO toelichten zodat je gelijk ziet hoe je met ISO normeringen jouw kwaliteit kan waarborgen.

Ontstaan in de oorlog
ISO is een term die in Amerika is ingevoerd tijdens de oorlog. Bij het leger wil je uiteraard dat de materialen waarmee je werkt een gegarandeerde werking en kwaliteit hebben. Je personeel moet immers veilig kunnen werken zonder dat er gevaarlijke mankementen in het materieel zitten. Men legde de veiligheidseisen vast in een ISO norm. De ISO 9001 normering is dan ook de oudste norm die er bekend is. Dit was het begin van een systeem van normeringen wat werd doorgevoerd om productie efficiënt en betrouwbaar te krijgen.

Zekerheid voor jou en je klanten
Door processen tijdens de productie van een artikel en de kwaliteit van het artikel vast te leggen in ISO normeringen kan jij garantie afgeven dat je een goede kwaliteit verkoopt. Daarnaast is het goed voor je personeel om te zien dat jij  het meent met de kwaliteit van het product. Door te werken volgens bepaalde vooraf vastgelegde processen zal je betere prestaties halen en jouw personeel werkt er veiliger door. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer en daarnaast voor goede resultaten die naar de klanten toe gaan. Door de ISO normen te laten implementeren door een professionele onderneming zal deze overgang gestroomlijnd verlopen.