Het uitbesteden van een product ontwerp

Ben je als bedrijf van plan om een nieuw product op de markt te lanceren? Dan weet je dat er veel tijd aan product ontwerpen moet worden besteed. Sommige bedrijven ontwerpen hun eigen producten. Vaak is het echter verstandiger om dit uit te besteden aan echte experts. Dit is zeker van toepassing voor bedrijven die zelf geen designafdeling hebben. Een product ontwerpen is vaak het belangrijkste onderdeel van het gehele productontwikkelproces. Een goede designer maakt eerst de schetsen op papier en werkt ze vervolgens uit op internet. In deze tekst leggen we uit hoe je een bedrijf vindt die past bij de aard van je onderneming. 

 

Recensies op internet doornemen

In onze digitale samenleving kun je zonder het opvragen van informatie veel te weten komen over bedrijven. Dit is positief, want daardoor hebben malafide bedrijven minder bestaansrecht. Om na te gaan of je met een goed bedrijf van doen hebt, is het geen slecht idee om enkele recensies over een bedrijf dat producten ontwerpt te lezen. De recensies zijn op verschillende plaatsen vindbaar. De meeste bedrijven staan ingeschreven bij Google en gebruikers kunnen daar recensies achterlaten. Ook heb je tegenwoordig officiële recensiewebsites. Op dergelijke websites vind je alleen geverifieerde recensies.  Sommige gebruikers nemen de moeite om uitgebreide recensies te schrijven en zo kun je een goed beeld vormen. 

 

Portfolio doornemen

Heeft een ontwerpbedrijf met positieve recensies je interesse gewekt? Dan moet je vervolgens kijken of ze producten kunnen ontwerpen die passen bij de aard van je onderneming. Dit kun je nagaan door de portfolio te bekijken. Daar vind je verschillende foto’s van eindproducten. Goede ontwerpbedrijven hebben een uitgebreide portfolio op de website staan. Neem daar eerst een kijkje en kijk of de stijl je een beetje bevalt. Is er geen portfolio op de website te vinden? Dan kun je deze bij een metaalbedrijf via de mail aanvragen. Geef aan dat je interesse hebt en of ze je een indruk van ontwerpen kunnen geven. 

 

Bij welk proces heb je ze nodig?

Waar heb je het bedrijf precies voor nodig? De ontwikkeling van een product begint vaak bij een ontwerp. Misschien heb je zelf al een schets en zoek je een grafische expert om het te ontwerp te digitaliseren. Of heb je het bedrijf nodig om te controleren of je schets wel goed is? Onderzoek vooraf goed wat je nodig hebt, want dit vergemakkelijkt de zoektocht aanzienlijk.