5 manieren om meer ruimte in je huis te krijgen

Heb jij al eens nagedacht om een dakkapel te laten plaatsen op jouw zolder? Neem dan eens contact op met Besteleendakkapel. Er zijn verschillende manieren om meer ruimte te creëren in jouw huis. Het plaatsen van een dakkapel is een van de meest efficiënte manieren om jouw zolder om te toveren tot een bruikbare ruimte.

Plaats een dakkapel
In veel huizen is de zolder een verloren ruimte. Ondanks dat er nog genoeg plek is, is het dak vaak net te klein om er echt een slaapkamer van te maken. Het is zonde dat je deze ruimte niet kunt gebruiken. Door een dakkapel te laten plaatsen haal je deze ruimte terug en creëer je meer licht op zolder. Het is een perfecte manier om meer ruimte toe te voegen aan een kamer, zonder dat het een flinke klus wordt. Bij Bestel Een Dakkapel vindt je meer informatie over de mogelijkheden.

Voeg meer spiegels toe aan de ruimte
Mocht je niet de mogelijkheid hebben om extra ruimte te creëren door middel van een dakkapel of een aanbouw, plaats dan meer spiegels in de ruimte. De reflectie geeft een ruimer effect.

Prop het niet vol met meubels
Het laatste wat je in een woonkamer moet doen, is het vol te zetten met meubels. Vooral als je een relatief kleine woonkamer tot jouw beschikking hebt, is het geen goed idee om deze vol te zetten met zware en brede stoelen. Zorg ervoor dat je meubels kiest aan de hand van de ruimte.

Slimme opslag
Ondanks dat je denkt dat je minimalistisch leeft, zijn er altijd genoeg spullen in en rondom het huis te vinden. Spullen die rondslingeren in de ruimte maken een kamer kleiner, aangezien het vaak zorgt voor minder beweegruimte. Zorg dat je een mooie kast in huis haalt waarin je genoeg opbergruimte hebt. Hier kan je alle kleine spulletjes, zoals opladers, boekjes, notitieblokken en zonnebrillen kwijt.

Zorg dat kleding en andere spullen onopvallend opgeslagen worden
Een van de elementen die een kamer altijd kleiner laten lijken is rommel. In sommige slaapkamers hebben mensen een open kast staan. Dit betekent dat je altijd de kleding in de kast ziet liggen. Ondanks dat het in eerste instantie praktisch lijkt, zorgt het juist voor meer chaos, meer prikkels en dus meer verwarring aan de ruimte. Zorg dat kleding, schoenen en tassen opgeborgen zitten achter een kastdeur.