Duurzaam producten verpakken in blik

Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor mens en milieu. Duurzaam is de trend. En zo zijn we voortdurend op zoek naar de meest duurzame oplossingen voor alledaagse problemen. Blik is zo’n duurzaam product, een goede vervanger voor plastic verpakkingen.

Blik wordt veelvuldig gebruikt om etenswaren in te conserveren. Het stevige karakter van dit materiaal zorgt ervoor dat voedsel jaren goed blijft, mits luchtdicht afgesloten natuurlijk. Blik is ook oneindig te recyclen en verliest in het proces nooit zijn kwaliteit.

De voordelen van blikverpakkingen

Onverwoestbaar

Blik biedt als één van de weinige materialen 100 procent bescherming tegen invloeden van buitenaf. Zelfs als je een blik laat vallen blijft de inhoud onbeschadigd. Dit biedt ook de mogelijkheid om breekbaar goed en gevaarlijke stoffen in blik te verpakken. Voor eten geldt dat de smaak en vitaminen in blik het best bewaard blijven.

Milieuvriendelijk

We gaven het net al aan: blik is oneindig te recyclen en hergebruiken. En doordat de stevige buitenlaag beschermt tegen zuurstof, gas, licht, vocht en andere invloeden, is het ook geen wegwerpproduct maar één die jaren meegaat. Bovendien geven veel huishoudens een leeg blikje bonen of doperwten een nieuwe bestemming: als opbergdoosje of pennenbak bijvoorbeeld. Hoe duurzaam is dat! 

Goedkoop

Blik is dus goed voor het milieu, maar dat niet alleen: je portemonnee pikt ook een graantje mee. Blikverpakking hebben namelijk de hoogste vulsnelheid, hebben geen secundaire verpakking nodig, zijn goed stapelbaar en kunnen dicht bij de klant geproduceerd worden wat transportkosten bespaart. Een voordelige keuze voor je verpakkingen dus.

Flexibel

Blikverpakkingen zijn door hun flexibiliteit en de mogelijkheid om ze in elke denkbare vorm te buigen geschikt voor een breed scala aan producten. En blik spreekt tot de verbeelding, het is – in tegenstelling tot kunststof, plastic en andere verpakkingsmaterialen, nostalgisch materiaal.