Een huis kopen in Zaandam? Onze tips helpen je op weg

Wil je een huis kopen in Zaandam? Dan zal er veel op je af komen. De onderstaande tips helpen je op weg!

 

#1. Bereken je maximale hypotheek

Er zijn verschillende tools op internet te vinden waarmee je je maximale hypotheek kunt berekenen op basis van o.a. je spaargeld en inkomen. Deze tools geven een algemene inschatting van wat je ongeveer aan een koopwoning kunt uitgeven.

 

#2. Schakel een hypotheekadviseur Zaandam in

Een hypotheekadviseur Zaandam kan je uitleggen wat je straks allemaal te wachten staat en kan een meer nauwkeurige berekening maken van je maximale hypotheek. Ook kan hij of zij advies geven over welke financiƫle mogelijkheden je verder allemaal hebt.

 

#3. Ga op zoek naar jouw droomhuis

Nu kun je beginnen met de zoektocht naar jouw droomhuis! Je kunt prima zelf op zoek gaan, echter kan het ook de moeite waard zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Die helpt je om je woonwensen op een rijtje te krijgen en een huis te vinden dat daarop aansluit.

 

#4. Bezichtig meerdere woningen

Je aankoopmakelaar kan je niet alleen helpen bij je zoektocht, hij kan ook bezichtigingen voor je inplannen. Het is goed om dan een makelaar bij je te hebben die met een objectieve blik naar de woning kan kijken. Hij kan ook beoordelen of je niet te veel betaalt of gebreken over het hoofd ziet.

 

#5. Huis gevonden? Tijd voor de onderhandelingen

Heb je eenmaal een mooi huis in Zaandam gevonden, dan kunnen de onderhandelingen beginnen. Ook in deze fase kan een aankoopmakelaar helpen. Zijn jullie het eenmaal eens over de prijs, dan kan je hypotheekadviseur je helpen om de juiste hypotheek te vinden en alles af te handelen.