Een mooie gevel als ultiem visitekaartje

Een eerste indruk is bij veel verkoopgesprekken cruciaal. En dat begint al op het moment dat de klant zijn auto uitstapt en richting jouw bedrijfspand loopt. Een mooie gevel is het beste visitekaartje dat je als ondernemer kunt hebben. Hoe realiseer je dat? We helpen je op weg.

Een mooie gevel als blikvanger

Hoe verkoop je aan relaties dat je een geweldige ondernemer bent als je bedrijfspand erbij staat als een treurig, vervallen gebouw? Met een mooie blikvanger scoor je gegarandeerd veel meer punten. Dit vergt wel enig onderhoud, want een gevel is onderhevig verschillende weersomstandigheden. Regelmatig reinigen is een must, maar het is verstandig om de muren ook goed te beschermen tegen eventuele nieuwe beschadigingen. 

Gevelreiniging

Een blinkend pand springt van veraf al in het oog. Je maakt er dus niet alleen een goede indruk mee bij bestaande klanten, maar lokt ook nog eens nieuwe ‘blikken’ naar je voordeur. Bij gevelreiniging wordt alle aanslag en andere vervuiling van de muren verwijderd. Dit kan zijn veroorzaakt door weersinvloeden, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat vandalen uw pand hebben beklad met graffiti. Er zijn verschillende manieren van gevelreiniging: stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Welke manier geschikt is voor jouw bedrijfspand hangt o.a. af van het materiaal waarvan de gevel is gemaakt en de ernst van de vervuiling.

Impregneren

Impregneermiddel is een volgende stap naar een mooie gevel. Door muren te impregneren worden ze waterdicht en vuilafstotend. Het is dus een soort beschermlaag die vele voordelen biedt. Zo verlengt impregneermiddel de levensduur van je gevel, voorkomt het vochtproblemen en werkt het isolerend. Daarnaast wordt vervuiling tegengegaan en maken weersomstandigheden zoals  regen en sneeuw geen kans. Behandelde ondergronden blijven wel waterdampdoorlatend, zodat vocht wel naar buiten toe kan.