Geen pijn zodra je wakker wordt

Een goede nachtrust is van groot belang voor je gezondheid. Tijdens het slapen verwerken je hersenen namelijk de dag die geweest is en wordt je lichaam opgeladen voor de dag die eraan komt. Lichamelijke klachten kunnen de nachtrust verstoren door bijvoorbeeld last van je heup door matras. Deze klachten kunnen pijn gaan doen door het verkeerde matras. Voor een goede nachtrust heb je dus het juiste matras nodig. Het kan letterlijk een last van je schouders zijn als je het juiste matras hebt. Het juiste matras vangt namelijk de lichamelijke klachten op. Hierdoor zal je wakker worden zonder die vervelende pijn en kan je het optimale uit de dag halen. Je krijgt hier meer informatie over het juiste matras voor jou.

Wat is er zo belangrijk aan een goed matras?
Gemiddeld slaapt de mens acht uren en deze tijd breng je dus elke nacht door op je matras. Deze tijd heeft je lichaam nodig om te herstellen van de vorige dag en op te laden voor de volgende dag. Op een dag doen zich namelijk gebeurtenissen voor zoals interacties, het opslaan van informatie en nog veel meer wat er in je hersenen gebeurt wat tijdens het slapen verwerkt wordt. Je lichaam wordt tijdens het slapen ook opgeladen voor de volgende dag waardoor je helemaal fris aan je nieuwe dag kan beginnen. Als je niet het juiste matras hebt dan kan dit jouw nachtrust verstoren. Bij heupklachten wordt de pijn weggenomen door het juiste matras. De druk op je heup wordt namelijk verminderd en de pijn wordt hierdoor minimaal. Er wordt een optimaal slaapcomfort geboden waardoor je jouw dag optimaal doorkomt.

Daarbij is het goed om te weten dat als je al heupklachten hebt dat het verkeerde matras dit kan verergeren. Overdag kan je hier dan steeds meer last van krijgen waardoor je minder goed gaat presteren. Een goed matras dat zich aanpast aan jouw lichaam zorgt er dus ook voor dat je beter kan presteren.

Hoe kies je het juiste matras uit?
Om het optimale uit jouw dagen te halen kies je dus een matras die jouw behoeftes tegemoet komt. Hiervoor wordt als eerste het matras op maat geadviseerd. Hierbij worden jouw persoonlijke behoeftes verwerkt in het matras waardoor het matras speciaal is gemaakt voor een goede nachtrust voor jou. Hierbij kan je ook een gezondheidskussen aanschaffen als dat gewenst is. Verder kan je kiezen voor een matras die de perfecte ondersteuning biedt voor jou en experts zoals bij Medipas hebben dit voor jou. Hier kan je ook geholpen worden zodat je zeker weet dat je het perfecte matras aanschaft voor een optimale nachtrust.