Verlaagde plafonds in kamers binnen jouw huis

Je kijkt naar de ruimtes in jouw huis en deze kunnen wel een extra boost gebruiken, maar hoe? Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar het perfecte idee is een verlaagd plafond. Hiermee creëer je een extra dimensie in de ruimte die jij maar wil. Dit kan in de woonkamer, badkamer, keuken, op zolder of jouw bedrijfspand. Het ziet er erg uitnodigend, modern en sfeervol uit. Het geeft de ruimte niet alleen een boost in uiterlijk, maar het heeft ook een handige functie. Je kan er namelijk spotjes mee wegwerken en het licht voor die ruimte kan verdeeld worden door het verlaagde stuk. Het verlaagde plafond kan op verschillende manieren ontworpen worden en kan dus precies naar jouw wensen gemaakt worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest het hier.

Wat is een verlaagd plafond precies?
Een verlaagd plafond is een extra stuk plafond dat wordt bevestigd waardoor je een lager plafond hebt. Het plafond wordt dus niet letterlijk verlaagd. Dit bestaat uit houten of metalen profielen en gipsplaat. Je kan ervoor kiezen om het gehele plafond oppervlak hiermee op te vullen of alleen een deel. Beide keuzes geven de ruimtes in jouw huis een extra boost. Dit lichte extra plafond bevindt zich dus onder het huidige plafond waardoor het erg gunstig is voor het afwerken van spotjes en de lichtverdeling. De ruimtes in jouw huis komen tot hun recht en dat zonder extra oppervlakte nodig te hebben.

Voor welke ruimtes is dit ideaal?
Dit kan voor alle ruimtes in jouw huis die je maar kan bedenken, want in je hele huis heb je een plafond. Om tot de perfecte keuzes te komen kan je bijvoorbeeld geholpen worden door Plafondgarant. Je kan dan jouw wensen doorgeven en dan krijg je een op maat gemaakte offerte en advies. Je krijgt dan niet alleen praktische tips, maar zij zijn ook op de hoogte van de trends van nu en recente ontwikkelingen. Dat scheelt jou dus weer een hoop research.

Ruimtes die het verlaagde plafond perfect kunnen gebruiken zijn de woonkamer, keuken, badkamer, zolder of in jouw bedrijfspand. In de woonkamer is dit ideaal, omdat deze ruimte sfeer heeft en door het verlaagde plafond wordt een extra dimensie gecreëerd waardoor het duidelijk wordt dat dat het woonkamer gedeelte is. Bij de badkamer en keuken kunnen er spotjes weggewerkt worden en krijgt het een moderne en strakke boost waardoor je dol wordt op deze ruimtes. Voor de zolder brengt het een groot voordeel met zich mee, want dan zorgt het verlaagde plafond ook nog eens voor betere isolatie. Voor jouw bedrijfspand geeft dit een prachtige uitstraling en de werkomgeving is belangrijk voor de prestaties. Kortom: Een verlaagd plafond tilt jouw huis of bedrijfspand naar een hoger niveau waar je op de lange termijn veel plezier van hebt.