Huren van een bedrijfsruimte

Als bedrijf heb je ruimtes nodig waarin je de benodigde activiteiten kunt uitvoeren. Het kopen van een ruimte kan heel erg veel geld kosten. Soms heeft een bedrijf eenmaal de liquiditeit niet om een heel bedrijfsgebouw te kopen. Voor vooral kleinere bedrijven is het vaak verstandig om te beginnen met het huren van een bedrijfsruimte. Het huren van een bedrijfsruimte gaat veel gemakkelijker en je hoeft je minder zorgen te maken over zaken als onderhoud van het gebouw.

 

Makkelijker aan een bedrijfsruimte komen

Om een pand aan te schaffen met er in veel gevallen eerst een lening aangevraagd worden aan de bank. Je krijgt deze lening natuurlijk niet zomaar. De bank moet verzekerd worden dat jij in staat bent om de lening af te betalen. Voor het aanschaffen van een pand ben jij afhankelijk van de keuze van de bank. Voor veel beginnende bedrijven is dit vaak niet haalbaar. De risico voor een kleiner bedrijf is nog vrij hoog waardoor de kans groter is dat de lening niet afbetaald kan worden. Het huren van ee bedrijfsruimte gaat veel makkelijker. Voor een voordelige prijs kun je al gauw intrekken in een nieuwe bedrijfsruimte. Voor een bedrijfsruimte in Wageningen kan je terecht bij Garden Offices.

 

Flexibiliteit bij het huren

Het huren van een pand brengt veel flexibiliteit met zich mee. Omdat je het pand huurt, ben je geen eigenaar van het pand. Je zit zelf dan niet gebonden aan bijvoorbeeld onderhoud aan het gebouw. Je hoeft je enkel te focussen op het noodzakelijke. Je loopt op deze manier ook geen risico op bijvoorbeeld schade bij brand. Alle verantwoordelijkheid ligt volledig bij de verhuurder. Omdat je het pand huurt, is het ook makkelijk om van locatie te veranderen. Je hoeft op deze manier niet eerst een koper te zoeken voor het pand. Het enige wat je hoeft te doen is het contract afzeggen en een nieuwe pand opzoeken. Dit is erg handig voor groeiende bedrijven die snel willen opschalen. Het pand moet namelijk meegroeien met het bedrijf.

 

Het zoeken van de juiste bedrijfsruimte

Het is belangrijk dat een bedrijfsruimte voldoet aan al jouw eisen. Het is daarom belangrijk om meerdere ruimtes te bezoeken en deze met elkaar af te wegen. Zo kun je een bedrijfsruimte uitkiezen die het beste past bij jouw voorkeuren. Je kunt hiervoor ook in overleg met de verhuurder gaan. De verhuurder kan ook een aantal zaken regelen zodat een pand past bij jouw eisen.