Wat zijn horprofielen en wat kan je er mee?

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van horprofielen. Echter zijn deze uitvindingen heel handig. Vooral in de zomer wanneer er veel insecten rondhangen. Met een horprofiel kun je een woning insect vrij maken door ze geen kans te geven om binnen te dringen. Vooral op warme dagen wil je een raampje open zetten om frisse lucht naar binnen te halen. Met horprofielen kun je dit doen zonder vuil van buiten binnen te laten.

 

Wat zijn horprofielen

Horprofielen zijn speciale stangen die je langs een raam of deur kan monteren. Deze stangen hebben een extra uitsteeksel waar je een stuk gaas tussen kan klemmen. Dit gaas het een hor. De zijkanten van een profiel zijn open waardoor de hor makkelijk van de zijkant ingeschoven kan worden. Zo is het opzetten en afzetten van een hor binnen een minuutje al gebeurt. De profielen komen in verschillende lengtes. Bredere ramen hebben langere profielen nodig. Ook moeten deze profielen steviger zijn doordat het gaas ook zwaarder wordt. Een goed stevig profiel is gemaakt van aluminium. Horren kunnen ook vastgemaakt worden door middel van magneten. Deze manier van horren vastmaken gaat veel sneller. Maar dit werkt enkel bij kleinere ramen. Horren die vastgemaakt worden met magneten kunnen ook makkelijk verschoven worden waardoor er kleine openingen ontstaan. Alle onderdelen zijn verkrijgbaar bij de horprofielen leverancier.

 

Wat kun je met horprofielen

Horprofielen zijn heel handig om insecten weg te houden. In de zomer zullen er ongetwijfeld veel insecten rondhangen. Door een raampje open te laten geef je hun de kans om naar binnen te komen. Insecten worden aangetrokken door licht en voedsel. Een avondje het raam open doen met de lichten aan kan dus veel insecten naar binnen lokken. Een horprofiel beschikt over kleine gaten waar insecten niet doorheen kunnen komen. Er is enkel ruimte genoeg voor lucht om naar binnen te komen. Dit is handig wanneer je de woning even wil ontluchten. Tegenwoordig komen horren ook in versies die geschikt zijn om pollen tegen te houden. Mensen die hooikoorts hebben kunnen een allergische reactie krijgen op pollen. Door een speciale hor te plaatsen tegen pollen hebben mensen met hooikoorts geen last meer van de zomer.

Horprofielen installeren

Het installeren van horprofielen gaat heel gemakkelijk. Horprofielen kunnen op twee manieren gemonteerd worden. De makkelijkste manier is door zelfklevende horprofielen te kopen. Deze profielen hoeven alleen maar met de plakrand tegen het raam aangehouden te worden. De andere manier is door een klem te gebruiken.